Laganas

Laganas je mesto na najjužnijem delu ostrva, sa najdužom plažom u Evropi koju odlikuje sitan pesak i vrlo plitka i topla voda. Laganas je najpoznatiji među mladima zbog veoma atraktivnog i burnog noćnog provoda.

Argasi

Argasi je idealno locirano turističko mesto, 4km je udaljen od grada Zakintosa i 5km od poluostrva Vasilikos gde se nalaze najlepše peščane plaže na ostrvu. Plaža u Argasiju je peščana, uska i bogata malim uvalama, stenama i kamenjem.

Tsilivi

Tsilivi se nalazi na severoistočnoj strani ostrva i udaljen je od grada Zakintosa 7km. Odlikuje ga duga peščana plaža ispresecana uvalama i sa izuzetno čistim morem. Vrlo živo trističko mesto sa odličnom gastronomskom ponudom.

Kalamaki

Kalamaki je malo mirno mesto pored Laganasa koje se brzo razvija u veći turistički kompleks, nalazi se na 7km od grada Zakintosa. Prostire se duž peščane plaže koja ima prelepu prozirnu plavu boju mora i odlikuje je izuzetno čista voda.

Cilivi

Civili je malo mirno mesto smešteno na severoistočnoj obali Zakintosa. Okruženo je maslinjacima, vinogradima i prelepim baštama sa pomorandžama. Mnoštvo taverni, barova, restorana i suvenirnica krasi ulice Cilivia.

Grad Zakintos

Zakintos, jedan je od najšarmantnijih gradova Jonskog mora, nalazi se na jugistočnoj strani ostrva u zalivu, iznad koga se izdiže brdo prekriveno zelenilom. To je grad sa uređenom arhitekturom sa puno interesantnih crkava, spomenika i trgova.

Vasilikos

Vasilikos je jedna od najpopularnijih destinacija na ostrvu i mesto na kome se nalaze zaštićene ugrožene vrste morskih kornjača Caretta - Caretta i mediteranske foke Monachus - Monachus.
Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.