Tasos je najsevernije ostrvo Egejskog mora, 11-12 km udaljeno je od obale Istočne Makedonije, Keramoti zaliva, 24 km od Kavale i 50 km od Svete Gore. Glavni grad oblasti je grad Tasos (Limenas). Ukupan obim ostrva je svega 95 km, tako da se može obići za jedan dan. Mnogobrojne plaže su najvećim delom peščane. Ovo zeleno ostrvo, prekriveno šumom i maslinjacima očaraće Vas svojim prirodnim lepotama, smaragdno zelenim morem i gostoljubivošću ljudi, bilo da se odlučite za boravak u glavnom gradu Limenasu, gradićima Limenariji, Potosu i Pefkariju ili turističkim mestima Skala Potamia, Golden Beach, Skala Sotiras i Skala Rachoni. Proverite zašto je kraljica Egipta, Kleopatra, slala svake godine brodove po vino sa Tasosa i zašto je maslinovo ulje sa ovog ostrva nadaleko čuveno. Iskoristite povoljne cene iznajmljivanja automobila i obiđite celo ostrvo u jednom danu.

Limenas

Limenas je lučki gradić nastao na mestu antičkog grada Tasosa. Karakteriše ga lepo šetalište uz more i trgovačke ulice sa puno različitih prodavnica i restorana. Mesto krase dve gradske plaže i više okolnih, kao i arheološka nalazišta u samom gradu.

Limenarija

Limenarija je divan gradić, drugi po veličini na Tasosu. Od Limenasa je udaljen 35 km, nalazi se na jugu ostrva i blago gleda na zapad, odnosno ka Atosu, prelepoj Svetoj gori. Plaža koja je duga dva kilometra njegov je najveći biser.

Potos

Potos je jedan od najlepših gradova na Tasosu, sa predivnom peščanom plažom, pruža utočište za miran porodični odmor, ali predstavlja i pravo letovalište za mlade. Poznat je po svojim kafićima i klubovima u okolini.

Pefkari

Pefkari je šarmantno malo odmaralište koje se prostire duž lepog peščanog zaliva i potpuno je okruženo zelenim borovima. Mesto je puno barova, kafića, restorana i hotela, a plaža je prostrana i ima pesak i šljunak. Udaljeno je 44km od grada Tasos.

Golden Beach

Golden Beach je jedan od najlepših zaliva na Tasosu, i smatra se jednom od najlepših plaža. Mesto ima čist beli pesak, a boja mora je tirkizno plava. Mesto ima odličnu ponudu apartmana, barova, taverni i ostalih sadržaja za kvalitetan odmor.

Skala Potamia

Skala Potamia je popularno letovalište na ostrvu Tasos. Ovo prelepo mesto je okruženo prirodom od koje zastaje dah, plaža je peščana, a u okolini se nalazi borova šuma i maslinjaci. Boravak u ovom mestu omogućava lak pristup oostalim plažama ostrva.

Skala Sotiros

Skala Sotiros je malo mesto na zapadnoj obali ostrva i poslednjih godina se polako razvija. Može poslužiti kao baza za obilaske ostatka ostrva i lepih plaža. Mesto je poznato i po divnim zalascima sunca.

Skala Rachoni

Skala Rachoni je prvo mesto s kojim se srećemo krenuvši od Limenasa ka zapadu. Tradicionalne taverne pored beskrajnog peska, predstavljaju jednu od scena sa uske i nekoliko kilometara dugačke peščane plaže koja predstavlja biser ove obale.

Skala Marion

Skala Marion je poznato ribarsko mestašce na jugozapadnoj strani ostrva Tasos. Sa svoje tri peščane plaže čini jedno od najlepših priobalnih mesta na ostrvu, a geografski položaj vam omogućava odličnu poziciju za istraživanje Tasosa.

Psili Ammos

Psili Ammos je jedna od najlepsih plaza na Tasosu. Nalazi se na oko 5 km juzno od Potosa. Plaza je pescana celom svojom duzinom i sirinom i u vodi i na obali. Belo sivi sitan i mekan pesak daje poseban osecaj. Na plazi postoje 3 bara i restoran.
Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.