Sousse je treći po veličini grad u Tunisu, gde živi oko 900.000 stanovnika i predstavlja turističku prestonicu zemlje. Duž lepih peščanih plaža nalaze se mnogobrojni kvalitetni hoteli, a grad je poznat i po bogatom noćnom životu. U centru Soussa nalazi se izuzetno očuvana medina iz IX veka, u kojoj se, pored veličanstvenih zidina, posebno ističu Velika džamija, građena po uzoru na Veliku džamiju u Kairouanu, i ribat, jedan od najbolje očuvanih u Tunisu, odakle se pružaju divni pogledi na čitav grad.
Šetnja ulicama i uskim prolazima medine je prilika za istraživanje i upoznavanje orijentalnog sveta, njegovog specifičnog ritma i čari cenkanja. Tu se nalaze brojni sukovi, prodavnice suvenira, kvalitetnih lokalnih proizvoda i nakita, velika lokalna pijaca, kafići, restorani, poslastičarnice, mali frizerski saloni za muškarce. U blizini medine nalaze se katakombe i privatni Muzej savremene umetnosti.
Novi, moderan deo Soussa nadovezuje se na medinu i prostire kraj mora, gde se posebno ističe čuveno šetalište - korniš. Tu je i nekoliko tržnih centara, gde se prodaju poznate robne marke. Ovaj deo grada poznat je po uzbudljivom noćnom životu, prvenstveno u letnjim mesecima, a nudi brojne klubove i diskoteke, u kojima često nastupaju poznati izvođači.
Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.