Kamari

Kamari je jedna od najpoznatijih plaža na Santoriniju i nalazi se 10 kilometara jugoistočno od Fire, glavnog grada ostrva. Na ovoj plaži postoji mogućnost iznajmljivanja ležaljki i suncobrana, kao i uživanje u raznim vodenim sportovima.

Perivolos

Živopisna plaža Perivolos nalazi se u neposrednoj blizini Perissa. Plažu odlikuje azurno plava voda, brojne taverne, pabovi i restorani koji služe svežu ribu i lokalne delikatese. Periviolos je svakako jedna od najpovoljnijih plaža u Santoriniju.

Perissa

Perissa je turističko mesto koje se nalazi 15 kilometara jugoistočno od mesta Fira, na južnoj strani ostrva Santorini, u podnožju planine Prophitis. Ovo mesto je poznato po crnoj, dugačkoj peščanoj plaži.

Fira

Fira je glavni grad ostrva Santorini, izgrađen u kikladskom stilu. Atraktivnost gradu pruža panoramski pogled na vulkan. Smešten je na zapadnoj strani ostrva, na terasama Kaldere, na nadmorkoj visini od oko 270 metara.

Imerovigli

Imerovigli je mesto smešteno na severu Santorinija, na samo 2 kilometara od glavnog grada Fire. Imerovigli je jedno od najlepših balkona na ostrvu. Ime Imerovigli potiče od reči Vigla što znači vidik. Položaj mesta pruža jasan pogled na vulkan.

Firostefani

Firostefani leži severno od Fire ali postoji mala razlika između ova dva mesta, a to je da je Firostefani znatno manja od Fire. Mesto ima dosta restorana i kafića koji se uglavnom nalaze na fenomenalnim lokacijama.

Oia

Oia je najpoznatije od svih mesta na Santoriniju. Poznato je širom sveta po svom mirnom životu i prelepom zalasku sunca. Mesto se nalazi na vrhu impresivne litice i pruža spektakularan pogled na vulkane Palia i Nea Kameni i na ostrvo Thirassia.
Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.