Pitagorio

Pitagorio je podignut na ruševinama starog grada, a nosi naziv po poznatom matematičaru Pitagori, koji je ovde rođen. Najznačajniji grad na jugoistoku ostrva bio je još u 7. veku p.n.e. a danas predstavlja omiljenu turističku destinaciju.

Potokaki

Potokaki se nalazi u neposrednoj blizini Pitagorija, 14 kilometara jugozapadno od grada Samosa. Plaža okružena stenama ali i tropskim zelenilom odaje utisak kao da ste upravo kročili u raj. Ostaci Pitagorine škole odlika su mesta Potokaki.

Ireon

Ireon je malo priobalno mesto bogate istorije i nasleđa, smešteno 8 kilometara zapadno od Pitagorija. Ireon je poznat upravo po ostacima čuvenog Herinog hrama koji predstavlja jedan od najposećenijih lokaliteta na ostrvu.

Kokari

Kokari je nekadašnje ribarsko naselje na severnom delu ostrva, skriveno među zelenim brežuljcima i malim zalivima. U Kokariju se izdvajaju dve najlepše plaže - Lemonakia i Tsamadou, koje se nalaze na oko 2 kilometara od Kokarija.

Grad Samos

Grad Samos je glavni grad ostrva Samos, ujedno i mesto u kojem ima najviše stanovnika. Mesto je izgrađeno uz obalu zaliva u dužini od nekoliko kilometara uz koju se pruža i šetalište. Grad Samos je i najvažnija luka ostrva Samos.

Votsalakia

Čiste peščane plaže na Samosu postoje samo u Votsalakiu i okolini. Mesto Votsalakia je smešteno u jugozapadnom delu ostrva, na 50 kilometara udaljenosti od grada Samos. Duž mesta pruža se prelepa plaža dužine 2 kilometara.

Karlovasi

Karlovasi je drugi po veličini grad, smešten na severozapadu ostrva. Grad se sastoji iz nekoliko celina, a tu se nalazi i Univerzitet, tako da je grad živ tokom cele godine. Na oko 3 kilometara zapadno od grada je smeštena poznata Potami plaža.

Mikali

Plaža Mikali se nalazi u jugoistočnom delu ostrva Samos. Može se posetiti bez problema i krasi je lepa i čista voda. Plaža je šljunkovita, ali je zato voda uvek prozirna i nikada nije prljava što je njena velika prednost.
Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.