Olimpska regija ili Pieria se nalazi u severoistočnom delu kontinentalne Grčke, sa zapada omeđena prirodnom granicom koju čine Pieriske planine i najpoznatija grčka planina, dom svih bogova, planina Olimp. Glavni grad oblasti je Katerini. Karakteristike ove regije su obale sa širokim peščanim plažama koje se pružaju pravcem sever-jug u dužini od 70 km. U centralnoj Pierii nalaze se dva letovališta, Paralia i Leptokaria, koje imaju široke peščane plaže i koja svojim brojnim sadržajima, kako tokom dana tako i noću, privlače veliki broj turista. Pored Paralie i Leptokarie, ovde se nalaze u druga popularna mesta kao što su: Nei Pori, Olympic beach, Platamon i Litohoro. Oblast je bogata spomenicima velike istorijske i arheološke vrednosti. Arheološki lokalitet Dion koji se nalazi ispod planinskih vrhova Olimpa, ostacima nekadašnjih svetilišta, grobnica, pozorišta, bazilika i drugih zgrada svedoči o važnosti ovog nekada kultnog mesta. Svojom prirodnom lepotom oduševljava planina Olimp, koja je od 1985. godine proglašena Nacionalnim parkom.

Paralija

Paralija je jedno od najpopularnijih letovališta za naše turiste. Veliki izbor prodavnica tekstila, nakita, kože i krzna, brojni kafići, noćni klubovi i diskoteke u Paraliji zadovoljiće svačiji ukus i pružiti Vam nezaboravne trenutke.

Olympic Beach

Olympic beach sa dugom peščanom plažom, toplim i čistim morem, idealno je mesto za porodice, jer poseduje veliki park u centru koji je prepun dečijih igrališta. Za sve koji žele miran i opušten odmor, Olympic Beach je prava destinacija.

Leptokarija

Leptokarija se nalazi u okrugu Pieria, na oko 90 km od Soluna. Iako je prvenstveno mesto za miran odmor, veliki izbor taverni, kafića, prodavnica, diskoteka čine Leptokariju primamljivom i onima koji očekuju nešto dinamičnije letovanje.

Nei Pori

Nei Pori, izuzetno čisto, dobro organizovano i lepo uređeno letovalište. Tu su široke ulice, parkovi i zelenilo, novi stambeni objekti. Svi gosti imaju dobre uslove za kvalitetno letovanje u odličnim objektima sa vrlo pristupačnim cenama.

Platamon

Platamon je lep gradić, pun zelenila, smešten uz lepu dugačku plažu. Prijatna klima, toplo, bistro i čisto more, ljubazni domaćini i veoma pristupačne cene će sigurno ispuniti Vaša očekivanja o prijatnom i lepom odmoru.

Litohoro

Litohoro leži u podnožju Olimpa, na nadmorskoj visini od 300 metara iznad tirkizne obale Egejskog mora. Litohoro je splet kaldrmisanih ulica sa tradicionalnim kućama. Idealno je mesto za odmor, kao i za obilaske kulturno-istorijskih lokacija.
Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.