Retimno

Retimno je oblast između gradova Hanje i Herakliona. Odlikuje je izuzetno lepa priroda sa božanstvenim pejzažima, a more ispred ove oblasti je prepoznatljivo po kristalo čistoj vodi što čini plaže, sela i grad idealnim za plivanje i opuštanje.

Hersonisos

Hersonisos je danas najveće i najsavremenije turističko letovalište Krita smešteno na severnoj obali ostrva. Bogati noćni život koji je najživlji u delu nadomak luke kao i brojne peščane i kamene plaže učiniće vaš odmor nezaboravnim.

Agia Apostoli

Agia Apostoli je malo turističko mesto udaljeno 4km zapadno od grada Hanje. Peščana plaža koja se nalazi na dva minuta od brojnih hotela nagrađena je plavom zastavicom, a samo mesto krase brojni restorani, barovi i prodavnice.

Maleme

Maleme je malo ali moderno turističko selo koje se nalazi na 16km od grada Hanje. Najpoznatije je po svojoj burnoj istoriji, brojnim pejzažima i prelepim i čistim plažama. Stanovnici ovog mesta su poznati po svojoj gostoljubivosti.

Agia Marina

Agia Marina važi za jedno od najvećih turističkih letovališta zapadnog Krita i nalazi se na 12km od grada Hanje. Ovo mesto je izgrađeno duž prelepe peščane plaže i krasi ga mnoštvo restorana, barova i klubova uz veliku raznovrsnost noćnog života.

Kato Stalos

Kato Stalos na Kritu je najistaknutije predgrađe za turiste u gradu Hanji. Smešteno je na severu ostrva, krasi ga lepa i čista peščana plaža nagrađena sa plavom zastavom. Ovde možete pronaći raznolike taverne sa ukusnim lokalnim jelima.

Adelianos Kampos

Adelianos Kampos predstavlja primorsko predgrađe 6km udaljenog Retimna. Ispred ovog mesta proteže se ogromna ali dobro organizovana peščana plaža koju odlikuje plitko more. Mesto nudi bogatu ponudu hotela, restorana, barova i mesta za zabavu.

Agios Nikolaos

Agios Nikolaos je slikovit gradić u jugoistočnom delu ostrva bogat restoranima uz obalu mora i kafeima, u čijoj se okolini nalaze luksuzni hoteli i prelepe plaže. Zaštitni znak ovog mesta je malo "jezero" tj. kanal napravljen suženjem morske obale.

Kolimbari

Kolimbari se nalazi severozapadnoj obali Krita. Sa veličanstvenim liticama sa jedne strane i morem sa druge, ovo je tradicionalno ribarsko mesto sa dobrim restoranima i plažom. U blizini se nalazi Balos plaža poznata po svom belom pesku.

Georgiopolis

Georgiopolis predstavlja atraktivnu turističku destinaciju za odmor koja se nalazi 22km od Retimna i 35km od Hanje i leži u zelenom, slikovitom zalivu. Plaža ovog mesta dugačka je 8km i smatra se jednom od najčistijih i najbezbednijih u zemlji.

Misiria

Misiria se nalazi 4 kilometara istočno od Retimna. Ima peščanu plažu, otvorenu ka severu. Ima nekoliko taverni koje nude domaću hranu i piće, par barova, kafića i diskoteka. Ako želite zabavu Misiria je pravo mesto za vas.

Platanes

Platanes je malo turističko mesto, dobro povezano sa Retimnom, od kojeg je udaljeo 4 kilometara. Poseduje prelepu peščanu plažu, kao i dosta kafića, restorana i taverni. Prednost Platanesa je dobra povezanost lokalnim autobusima sa Retimnom.

Panormo

Panormo je malo, tiho mestašce koje se nalazi na 25 kilometara udaljenosti od Retimna. Posetiocima nudi na raspolaganje brojne taverne, barove, kafiće sa domaćom hranom i pićem za svačiji ukus. Ima dve glavne peščane plaže i par manjih.

Gouves

Gouves je mesto koje se nalazi 18 kilometara istočno od Herakliona. Gouves pokriva nešto veću površinu na kojoj se nalazi nekoliko manjih sela uključujući popularno odmaralište Kato Gouves kao i tradicionalno selo Pano Gouves.

Amoudara

Amoudara na Kritu je jedan od najpopularnijih letovališta severne obale, oko 5 kilometara od Herakliona. Amoudara ima najdužu plažu u oblasti koja je dužine 5 kilometara. Takođe je savršena za sunčanje, kupanje i sportske entuzijaste.

Analipsi

Analipsi je oko 24 kilometara istočno od Herakliona, poznat i kao Analipsis Hersonissos, jer je veoma blizu primorskom letovalištu Hersonissos. Plaža Analipsi ima plavu zastavicu koja svedoči o izuzetnom kvalitetu i čistoći vode i obale.

Stalida

Stalida se nalazi na 30 km od Heralkiona i na 3 km izmedju Hersonisosa i Malie. Usled velikog razvoja turizma Hersonisos, Stalida i Malia su se spojile u jednu veliku plažu dužine 10 km, prepunu hotelima, apartmanima.

Anisaras

Anissaras se nalazi na 24 km istočno od Herakliona i 1 km zapadno od Hersonisosa. Većina obale je stenovita. Hoteli su sredili plaže i učinili ih peščanim. Ima dosta barova, kafića, taverni.

Kokini Hani

Nalazi se na severnoj obali Krita, 14km od Herakliona. Nekada je bilo ribarsko naselje, ali se proteklih decenija ubrzano razvijalo pre svega zbog svojih divnih plaža, restorana i taverni, sa dovoljno različitih menija da zadovolje sve ukuse.

Elounda

Elounda je mesto formirano od 7 sela i nalazi se na 12 kilometara udaljenosti od grada Agios Nikolaosa. Elounda je dom nekim od najbogatijih hotela i odmarališta u svetu. Privatne vile, bungalovi i bogati apartmani svih vrsta su ovde uobičajeni.

Hanja

Hanja je jedno od najživopisnijih mesta na ostrvu i do 1972. godine je bila glavni grad. Sa jedne strane stari grad sa kućama iz turskog i venecijanskog perioda, čine Hanju idealnim mestom na kome ćete provesti nezaboravne trenutke na letovanju.

Malia

Malia je primorsko selo severnog Krita, u neposrednoj blizini Hersonissosa, odnosno 30 km od Herakliona. Malia je poznata turistička destinacija, kako po minjanskim ruševinama koja su na 3 km, tako i po noćnom životu.

Bali

Bali je omanje selo koje se nalazi 34 km istočno od grada Retimno. Bali se nalazi u velikom zalivu. Idealan je za porodice ili romantičan odmor. Bali ima četiri plaže, koje su formirane na peščanim uvalama sa prelepom zelenkastom vodom.

Kavros

Kavros je letovalište blizu jezera Kurnas, jedinog slatkovodnog jezera na Kritu. Nalazi se 45 km od Hanje i 18 km od Retimna. Mesto je poznato po dugim peščanim plažama, kristalno čistom moru. Mesto je idelano za porodice i za mladje putnike.

Heraklion

Heraklion je sa 150.000 stanovnika po veličini četrvti grad u Grčkoj, a od 1971. je glavni grad Krita i njegov administrativni centar. Heraklion ima međunarodni aerodrom, a u blizini se nalazi i čuveno arheološko nalazište Knosos.

Gournes

Mesto Gournes se nalazi 15 km od Herakliona, 18 km od međunarodnog aerodroma "Nikos Kazantzakis" u Heraklionu. U ovom mestu se nalaze mnogobrojni hoteli idealni za porodice sa malom decom.

Sissi

Sissi je ribarsko ostrvo severne obale Krita, na oko 35 km od Agios Nikolaosa i na nekoliko kilometara od mesta Malia. U centralnom delu sela, luci, nalazi se dovoljan broj prodavnica, taverna i barova sa pogledom na prirodnu luku.

Pigianios Kampos

Pigianos Kampos je prelepo mesto udaljeno 11 km od Retimna. Plaža je peščano - šljunkovita. Ovo mesto odlikuje izuzetno lepa priroda sa božanstvenim pejzažima i kristalno čistom vodom.
Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.