Krf, drugo po veličini od sedam većih jonskih ostrva, ujedno je i jedno od najlepših grčkih ostrva. Krf leži u Jonskom moru, koje je deo Sredozemnog mora, a na severu se spaja sa Jadranskim. Takvim položajem obezbeđuje sebi mesto najsevernijeg značajnijeg ostrva Grčke.
Krf je ostrvo beskrajnih prirodnih lepota, ostrvo pesme i muzike, umetničke inspiracije, kombinacija kosmopolitskog i tradiocionalnog. Krf ima fantastične plaže i predivne vidike. Sam grad Krf je poznat po dve tvrđave i starom gradu smeštenom između njih. Na nekoliko minuta vožnje čamcem od grada Krfa nalazi se malo ostrvo Vido, poznato iz Prvog svetskog rata, kada se na njemu nalazila bolnica za srpske vojnike koji su došli na Krf posle prelaska preko Albanije.

Dasija

Dasija je letovalište koje se nalazi na istočnoj obali ostrva, 12km od grada Krfa. Poznato je po bujnom zelenilu koje se prostire od brda u zaleđu mesta pa sve do samih peščano-šljunkovitih plaža. Poseduje dugačko šetalište.

Gouvia

Gouvia je živopisno letovalište koje se nalazi na istočnoj obali Krfa. Krasi je šljunkovita plaža, obilje barova, restorana, klubova kao i mogućnosti za uživanje i bavljenje sportovima na vodi. Poseduje jednu od najlepših marina.

Ipsos

Ipsos se nalazi severno od Dasije, na 15km od grada Krfa. Pruža veliki broj mogućnosti za noćni život i zabavu kao i za atraktivne sportove na vodi. Šljunkovita plaža dužine oko 1,5km nagrađena je plavom zastavicom za čistoću vode.

Pirgi

Pirgi je ribarsko seoce koje leži na severoistočnoj obali Krfa, nedaleko od Ipsosa,a od glavnog grada ostrva udaljeno je 20-ak minuta vožnje. Predstavlja mesto sa prijatnom atmosferom i odličnu polaznu tačku za istraživanje čitavog ostrva Krf.

Barbati

Barbati se nalaze u podnožju najvećeg vrha na Krfu - Pantokrator, te se ovde mešaju planinski i morski vazduh, što čini ovo mesto vazdušnom banjom. Plaža Barbati je idealna oaza za kvalitetan odmor u kristalno čistom moru sa šljunkovitom plažom.

Kasiopi

Kasiopi se nalazi na najlepšoj poziciji severnog dela ostrva, 35km od grada Krfa. Šljunkovite plaže sa mnogobrojnim uvalama nalaze se na dohvat ruke. Na 2,5km od Kasiopija nalazi se jedna od najčuvenijih Krfskih peščanih plaža - Apraos.

Moraitika

Moraitika se nalazi na istočnoj obali ostrva i udaljena je 18km od grada Krf. Duž celoga mesta prostire se dugačka peščana plaža koju odlikuje topla i plitka voda. Mesto poseduje mnoštvo kafića, taverni, restorana i diskoteka.

Sidari

Sidari je najpoznatije letovalište na severnoj obali Krfa, na 40 km udaljenosti od glavnog grada ostrva. Nekada je bilo malo ribarsko selo, a danas je veliki resort koji može da smesti 17.000 turista.

Agios Georgios

Agios Georgios se nalazi 30km južno od glavnog grada Krfa na zapadu ostrva. Mesto je jedinstveno po tome što nudi spoj lepih plaža na ostrvu, mogućnost spokojnog odmora, ali i dobrog provoda. Zlatnu peščanu obalu zapljuskuje kristalno plavo more.

Benices

Benices je staro tradicionalno ribarsko selo koje se nalazi 14km južno od grada Krfa. Datira još iz XIII veka i poznato je po lepoti prirode. Benitses je ime izvedeno od grčke reči „Pinio“ koja se odnosi na mesta bogata vodom.

Agios Joanis

Agios Ioannis je malo turističko mesto na istočnoj obali ostrva, južno od grada Kerkire, udaljeno oko 14 km. Ovo selo se vekovima skrivalo između maslinjaka i plantaža pomorandži, a danas predstavlja idealno mesto za porodični odmor.

Kanoni

Kanoni, nekada glavni grad i srce ostrva bogat je prirodom, istorijom i kulturom, sa strimim obalama i prekriven debelim slojem drveća i gustom vegetacijom. Ime Kanoni (kanon) potiče iz kanona koji su štitili grad na ulazu u lagunu.

Grad Krf

Grad Krf se nalazi na istočnoj obali ostrva sa koje se pruža prelep pogled na albanske planine. U uskim ulicama grada vrvi život, svuda okolo lako se vide ostaci i uspomene na različita razdoblja istorije grada.

Nisaki

Nisaki se nalazi na istočnom delu Krfa, i udaljen je 21 km od grada Krf. Nisaki je malo ribolovačko selo, sa šljunkovitim plažama. Da biste stigli do plaža, morate proći prelepe maslinjake i spustiti se strmim ulicama Nisakija.

Perama

Perama je letovalište koje se nalazi na ostrvu Krf, tačnije na istočnoj obali ovog ostrva i okrenuta je ka kontinentalnom delu Grčke. Udaljen je 7 km od centra grada Krfa, a 6 km od aerodroma. Odlikuju ga prelepe plaže.

Paleokastrica

Paleokastrica je jedna od najlepših plaža u Grčkoj. Ima čak 6 spektakularnih zatvorenih uvala, sa prelepom tirkiznom vodom. Ovde se zapravo nalazi mnoštvo plaža, od kojih se do 15 može doći samo brodom.

Ermones

Ermones plaža pripada zapadnoj strani ostrva Krf, direktno nasuprot Kerkyre i grada Krfa. Ova plaža je kombinacija šljunka i grubog peska i namenjena je ljubiteljima mira i uživanja. Ermones plaža se nalazi u podnožju vrlo strme litice.

Liapades

Selo Liapades nalazi se na zapadnoj obali Krfa, 20 km od grada Krfa, na severnom kraju, predelu zvanom "Ropa doline" i iznad zaliva Liapades Beach. Liapades je lepo tradicionalno grčko selo sa oko 1000 stanovnika, sa velikom plažom.

Garica Bay

Zaliv Garica uživa idealnu lokaciju, na kraju promenade grada Krfa, nedaleko od centra. Ima prelepe plaže sa kombinacijom azurno plavog mora i okolnom zelenom vegetacijom. U neposrednoj blizini se nalazi marina i turističke atrakcije.

Pelekas

Pelekas je malo ribarsko mesto koje se nalazi na zapadnoj obali ostrva, a udaljeno je oko 7 km od grada Krfa. Ponuda peščanih plaža koje se nalaze u okolini Pelekasa je zaista velika. Okružuju ih taverne pod drvećem maslina.

Kontokali

Kontokali je poluostrvo koji je okružen zelenilom. Od grada Krfa je udaljen 6 km, a u blizini se nalazi i autobuska stanica. Ovde se nalaze luksuzni hoteli sa privatnim plažama.

Komeno

Komeno je zaliv, oblika potkovice oivičen bujnom vegetacijom. U jednom njegovom delu je marina sa ribarskim čamcima i malim jahtama. Plaže su različite, kamenite, šljunkovite ili peščane. Pogodno je mesto za miran odmor.

Agios Spiridon

Plaža Sveti Spiridon se nalazi na severoistoku ostrva. Privlačno je mesto za kupanje, prekriveno zlatnožutim peskom. Plaža je u divnom zalivu i zaštićena je od vetrova. Odmah iza plaže je neveliko jezero sa slanom vodom.

Agios Petros

Plaža Agios Petros je od grada Patitirija udaljena 9,5 km. Agios Petros plaža je i dalje skoro netaknuti biser koji omogućava posetiocima da uživaju u jedinstvenom prirodnom okruženju gustih borovih šuma i zelenog drveća.

Agios Gordis

Agios Georgios se nalazi 30 km južno od glavnog grada Krfa na zapadu ostrva. Mesto je jedinstveno po tome što nudi spoj lepih plaža na ostrvu, mogućnost spokojnog odmora, ali i dobrog provoda.
Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.