--Barselona - grad snova

Opšte informacije

Barselona je jedan od najlepših gradova Evrope, drugi po veličini grad u Španiji, danas broji oko tri miliona stanovnika...

Barselona, grad umetnosti, fudbalskih navijača i muzike, poznata je po brojnim prelepim plažama, katedralama, muzejima, akvarijumima i istorijskim centrima. Posebnu čar ovom gradu daje modernističko arhitektonsko nasleđe najpoznatijeg španskog majstora ovog zanata, Antonija Gaudija. Čudesni mozaici inspirisani prirodom krase većinu njegovih zgrada, a najreprezentativniji primer je svakako Parc Guell, magično mesto sa čije terase puca pogled na Barselonu.

Casa Batlo, La Pedrera i Casa Guell su takođe građevine ovoga arhitekte-umetnika, a verovatno ne postoji onaj koji je bio u Barseloni, a da se nije divio remek-delu, katedrali La Sagrada Familia. Izgradnja tornjeva, koji paraju nebo, započeta je osamdesetih godina 19. veka i još uvek se ne zna kada će ova impozantna građevina biti završena. Pod zaštitom je svetske kulturne baštine UNESCO-a, kao najposećeniji objekat u Španiji, sa oko 2.26 miliona turista godišnje.

Placa Catalunya je srce Barselone i trg koji razdvaja stari i moderni deo grada, u čijoj blizini se nalazi „Museu d’art Contemporani de Barcelona”, muzej savremene umetnosti. Odatle vodi put ka čuvenoj ulici Las Ramblas, na čijem kraju se nalazi statua Kolumba, koja gleda ka pučini mora. Duž čitave promenade Las Ramblas, prostire se šarenilo uličnih svirača, zabavljača, ljudi-statua, restorani i kafići u kojima se može predahnuti ili kupiti neki suvenir. Najvažnija sporedna stvar na svetu, u prestonici Katalonije je zapravo najvažnija, a stadion Kamp Nou, na kome igra Barselona, je sigurno jedno od mesta koje morate posetiti tokom svog putovanja. Kamp Nou ima kapacitet od 98.772 mesta, a građen je od 1954-1957.g.

Duh Mediterana pomešan sa Gaudijevim građevinama čini Barselonu privlačnom tokom cele godine. Nemojte propustiti duge gradske peščane plaže, gde i meštani po običaju svraćaju posle posla. Posle upoznavanja ovog veličanstvenog grada, obavezno se osvežite u “španskom” moru. Budite slobodni i osetite Barselonu, njenu jedinstvenu dušu i dozvolite joj da vas opije svojim zvucima i mirisima…

Online upit

Online upit:  Barselona - grad snova - Gradovi Evrope 2023.
Polazak:
Povratak:
Odrasli (18+):
Deca (0-17):
Ime:
E-mail:
Telefon:
Napomena:

Ostala ponuda

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.