--Amsterdam - grad slobode

Opšte informacije

Amsterdam je grad karakteristične holandske arhitekture, kanala, brodića i mostova. Mnoge evropske prestonice obiluju istorijskim znamenitostima, ali ono što Amsterdam čini posebnim je to što je gotovo svaka gradjevina u užem centru grada u isto vreme kulturni spomenik i nečiji životni prostor, u isto vreme deo istorije ali i deo savremenog izgleda grada. Amsterdam je u isto vreme muzej na otvorenom, riznica znamenitih gradjevina i spomenika pod otvorenim nebom, ali i moderna uzurbana evropska prestonica. Glavni grad Holandije ima sve odlike metropole, zivost i ritam velikog grada. Amsterdam će nesumnjivo ispuniti sva vaša očekivanja: od uživanja u prelepim, neobičnim amsterdamskim pejzažima do odličnog šopinga ali i još tako mnogo toga. 

Amsterdam je jedna od umetničkih prestonica Evrope. Jedan od osnovnih razloga zašto milioni turista posete Amsterdam u toku godine su zlatna imena holadnskih slikara zastupljenih u bogatim kolekcijama amsterdamskih muzeja. Svi su čuli za Rajksmuzej - narodni muzej, muzej Van Goga i Stedelijk muzej - muzej savremene umetnosti, ali to nije sve! Amsterdam poseduje više od pedeset muzeja koji svojim bogatim kolekcijama privlače milione posetilaca svake godine.

U Amsterdamu ćete nesumnjivo pronaci sve što trazite! Od romantičnih pejzaža do proslavljene Crvene zone (Red light district) od holandskog slikarstva do odličnog šopinga. Amsterdam je podjednako grad zabave i grad kulture. Mozete uzivati u šetnji gradom ili centralnim parkom Vondel ali vas podjednako moze zabaviti uzurbana gomila turista koji škljockaju foto-aparatima i kojima se bez oklevanja mozete pridruziti.

Amsterdam je grad tolerancije i različitosti, grad istorijezabave, grad odličnog prevoza. U Amsterdamu vaša destinacija nikada nije predaleko, naročito ako sledite onu staru latinsku izreku - dok ste u Rimu ponašate se kao Rimljani - što u konkretnom slučaju znači da Amsterdam obilazite kao pravi Amsterdamci, vozeći bicikl, naravno.

Online upit

Online upit:  Amsterdam - grad slobode - Gradovi Evrope 2023.
Polazak:
Povratak:
Odrasli (18+):
Deca (0-17):
Ime:
E-mail:
Telefon:
Napomena:

Ostala ponuda

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji.